Duhul Sfânt – Manual de studiu

Duhul Sfant okAi căutat o carte în care să găsești informații biblice corecte despre Pneumatologie, o carte care să te ajute să-ți formezi convingeri personale dar ancorate în Scripturi? Ai avut nevoie de argumente pentru viața ta și ca să poți sluji altora prin învațătura despre Duhul Sfânt?

Acest manual de pneumatologie cuprinde, în 7 lecții cu întrebări și exerciții, învățătura de bază despre persoana și lucrarea Duhului Sfânt. Pe lângă Scriptură și „Lucrarea Duhului”, scrisă de fratele Trandafir, manualul cuprinde citate din alți autori cunoscuți.

În cadrul secțiunii despre lucrarea de transformare a Duhului, sunt prezentate lucrările de bază ale Duhului Sfânt, precum și Roada Duhului în viața celor convertiți.

Analizează exegetic și dezvoltă subiectul botezului cu Duhul Sfânt ca o necessitate în bisericile dinamice precum și pentru fiecare creștin care dorește să slujească cu pasiune și autoritate. Veți găsi și o prezentare a celor 9 daruri ale Duhului, din 1 Corinteni 12, analizate dintr-o perspectivă penticostală.
La finalul acestui manual, ultima lecție este dedicată păcatelor împotriva Duhului, iar la finalul cărții este dezvoltat pe larg păcatul de neiertat: hula împotriva Duhului Sfânt.

Orice pastor sau lider de departament de învățământ al bisericilor poate parcurge în 7 seminarii acest material, care oferă cursanților posibilitatea de interacțiune și învățare unitară.

Fiind promovat prin Departamentul de Învățământ al Cultului Creștin Penticostal din România, manualul este pretabil atât  Școlilor Biblice  cât și altor forme de educare și formare spirituală.
Ne dorim ca acest curs să fie o binecuvântare pentru fiecare dintre voi.

Manualul Facilitatorului

Manualul FacilitatoruluiAșa cum de pe copertă se poate vedea, este un manual pentru învățarea adulților și tinerilor. Recomandăm această resursă oricărui pastor sau învățător care vrea să lucreze și să-i învețe mai eficient pe adulții din biserica lor; de asemenea liderilor de tineret care, după ce vor cunoaște mai bine diferitele tipuri de inteligență și aspectele specifice de învățare a adulților, vor sluji mai focalizat.

Dacă predai cursuri la Școli Biblice sau Seminarii, Manualul Facilitatorului este foarte necesar pentru tine.

Oricine dorește să-i ajute ajute pe ceilalți să descopere lucrurile valoroase din Scripturi folosindu-se de metodele lui Isus,  găsește în acest manual resursele necesare.
Dacă vrei să conduci eficient un grup de părtășie și studiu, să folosești la maxim unealta cheie, întrebările, atunci trebuie să treci prin acest manual.

Cine va parcurge acest manual, nu doar că va fi un bun coordonator, dar va putea să lucreze strategic spre multiplicarea liderilor… adică va fi un bun ucenicizator.

Studiază acest manual într-un grup, pentru maximizarea rezultatelor personale, apoi recomandă-l oricui crezi tu că are nevoie de acest ajutor.

Apologetică

ApologeticaCe ştiu şi ce cred eu despre Dumnezeu? Ce cred despre Isus? Despre mântuire? Despre păcat? Despre viaţa veşnică? Despre Biblie? … De ce cred, CE cred? Cum pot fi sigur de adevăr?

Ca şi creştin nu doar că trebuie să caut să am răspunsuri corecte la aceste întrebări, ci sunt responsabil să prezint aceste aspecte clar pentru cei care au întrebări raţionale despre credinţă, să fiu în stare să apăr Evanghelia şi principiile atunci când acestea sunt atacate de erezii.

Cursul este indicat pastorilor, învăţătorilor şi este de folos fiecărui creştin ce se lasă provocat. Pe măsură ce-ţi îmbunătăţeşti înţelegerea credinţei creştine, credinţa ta va fi întărită, autoritatea proclamării tale va creşte şi vei avea curaj să abordezi în predicare subiecte mai sensibile. Nu va fi uşor… dar câştigul este categoric mare!

Citat: „Dovezile venind din partea observabilă a universului indică faptul că materia nu este eternă; ea a avut un început. Cauza ei trebuie să fie, în mod logic, eternă şi neprovocată. Şi această cauză primară ar trebui să fie mult mai complexă, mai puternică şi inteligentă decât efectul ei (universul). Deci universul nu poate fi produsul întâmplării.”

Cum să studiem Biblia

C S BHermeneutica este ştiinţa şi arta de a studia Biblia! Metoda inductivă, prezentată de acest curs te va ajuta să studiezi fiecare unitatea a scripturii (pasaj, capitol sau carte) pentru a găsi corect conţinutul, înţelesul şi aplicaţia.

După ce te vei deprinde să priveşti pasajul în contextul biblic, literar, istoric-cultural şi geografic; după ce prin rugăciune şi reflectare vei găsi ideea centrală a textului biblic şi vei fi sigur că Dumnezeu ţi-a vorbit personal; după ce vei parcurge acest curs, studiul Bibliei va deveni o plăcere… vei avea cheiţele cele mai importante cu care vei trece dincolo de presupuneri şi prejudecăţi.

Scopul acestui curs nu este pregătirea predicii, ci studierea cu scopul de a aplica în viaţa personală, dar este o unealtă strict necesară pentru cei care sunt chemaţi să predice sau să înveţe din Scripturi.

Citat: „Scopul suprem este cunoaşterea lui Dumnezeu. Dar calea principală prin care Îl cunoaştem este Cuvântul Lui… Da, studiem Biblia, dar nu ne oprim la Biblie, ci înţelegem că prin Biblie ajungem la Dumnezeu.”

Călătorie prin Vechiul Testament

Calatorie prin vechiul testamentEste mult mai mult decât o istorie a poporului lui Dumnezeu; cursul surprinde aspectele fundamentale ale planului divin de răscumpărare a omului derulat în secole de istorie umană.

„Călătorie prin V. Testament” a lui Samuel J. Schultz este cartea principală din bibliografia cursului şi prin cele 15 lecţii ale cursului fi sigur că oferă resurse mai mult decât necesare pentru orice slujitor care vrea să aibă o perspectivă întreagă despre Cuvântul lui Dumnezeu.

Tabelele cronologice te vor ajuta să asociezi corect împăraţii şi profeţii vechiului testament, hărţile şi celelalte materiale generoase vor face din studiul acestui curs o plăcere pentru oricine este gata să cunoască pentru a împlini şi a sluji din Cuvântul lui Dumnezeu. Vei avea multe surprize în timp ce studiezi acest curs!

Citat: „Cum vă simţiţi atunci când vă gândiţi la poporul ales de Dumnezeu şi-l vedeţi tremurând în faţa uriaşului Goliad?! Eu cred că omorârea lui Goliad de către David este o istorie măreaţă de zidire prin credinţă! Ea se conformează cu siguranţă tiparului lui Dumnezeu: (“Nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul meu zice Domnul oştirilor.”) Zaharia 4:6 sau (“Dumnezeu a ales lucrurile slabe să facă de ruşine pe cele tari.”) 1 Cor. 1:27”

Căsătoria

casatoriaNimeni nu s-a născut soţ sau soţie. Orice familie, orice partener care vrea să fie împlinit ar trebui să fie deschis spre a învăţa să fie şi să facă ce este mai bine pentru relaţia lor.

Acest curs este un ajutor pentru perioada de „părăsire a părinţilor” şi de „alipire de partener” şi continuă cu materiale care ajută la consolidarea relaţiei. Cursul oferă multe elemente biblice pentru a dezvolta intimitatea la nivel spiritual cu Dumnezeu şi intimitatea la nivel fizic.

Prin lucrul împreună la grup şi temele ce trebuiesc făcute împreună de către soţi, putem ajunge să ne cunoaştem mai bine nevoile reciproce, să comunicăm mai deschis să devenim cele mai potrivite persoane pentru împlinirea celorlalţi membri ai familiei. Familia este un colţ de rai numai când aducem modelul biblic de căsătorie în relaţia noastră.

Citat: „Dacă tu vrei să stăpâneşti arta de a iubi şi doreşti să obţii recompensele unei căsătorii extrem de fericite, va trebui să înveţi principiile după care se poate zidi dragostea în căsnicia ta şi să le practici în fiecare zi… trebuie să doreşti să înveţi şi să fi gata să-ţi investeşti însăşi viaţa ta în aceasta. Eu îţi pot spune din experienţă: merită efortul!”

Comunicarea Cuvântului lui Dumnezeu

Com Cuv lui DumnezeuCare credincios nu ar dori să asculte predici bune, inspirate şi ziditoare, sau… care predicator nu-şi doreşte să aibă mesaje bine aranjate, fundamentate din punct de vedere biblic şi relevante pentru ascultători?!

Acest curs de omiletică, învaţă arta de a pregăti şi a prezenta un mesaj biblic într-o predică expozitivă, şi foloseşte ca material de bază cartea unuia dintre cei mai mari omileticieni contemporani „Arta comunicării adevărului biblic” de J. Hadon Robinson şi „Potretul predicatorului” de J. Stood.

De la alegerea pasajului, prin procesul de studiu al textului şi actualizare a mesajului biblic, până la alcătuirea celei mai bune schiţe de predică şi prezentarea, la propriu, a  mesajului, cursul este un profesor excelent oferind şi metode de autoevaluare.

Niciodată nu vei mai citi un text ca pretext şi apoi să predici despre altceva! După acest curs ai toate şansele să predici nu numai frumos ci şi cu autoritatea care vine din Cuvântul Lui !

Citat: „ …când un predicator nu reuşeşte să predice Scripturile, îşi pierde autoritatea. El nu-i mai confruntă pe oameni cu un cuvânt de la Dumnezeu, ci doar cu un alt cuvânt de la oameni. Prin predicarea Scripturii, Dumnezeu merge în întâmpinarea oamenilor… când Dumnezeu se confruntă cu un om şi când îi prinde sufletul, se petrece un lucru uimitor.”

Creșterea copiilor pentru Dumnezeu

Cresterea copiilorCursul îşi propune să fie un ghid pentru părinţii care doresc să-şi crească copiii în aşa fel încât să devină creştini maturi şi responsabili. Tratează creşterea copilului ca o responsabilitate încredinţată dar şi ca un mare privilegiu de a investi în ei pentru gloria lui Dumnezeu.

În cele 12 lecţii sunt prezentate învăţături biblice şi sfaturi practice pentru părinţi, care ţin de educaţie, comportament şi disciplinare; oferă părinţilor informaţiile strict necesare pentru a face faţă datoriei în perioadele delicate ale adolescenţei, ale marilor provocări ale vieţii.

Aspectele foarte importante legate de colaborarea noastră cu Dumnezeu în dăltuirea caracterului pe măsură ce copiii noştri cresc şi se maturizează. Recomandăm părinţilor cu copii mici, liderilor de tineret şi de şcoală duminicală acest curs.

Citat: „Când se ivesc probleme de disciplină părinţii trebuie să formeze un front comun. Studiile demonstrează că lipsa de înţelegere între soţi pe o problemă de disciplină poate avea urmări negative în viaţa copilului, care îşi poate pierde respectul pentru ambii părinţi pentru simplu motiv că şi-au asasinat reciproc autoritatea parentală. Copii ostili şi mulţi adolescenţi agresivi  provin din familii în care părinţii sunt în contradicţie unul cu altul.”

Dinamica Bisericii

Dinamica bisericiiEste cel mai bun curs de Eklesiologie care-l avem în limba română! Cursul se adresează cu predilecţie pastorilor, învăţătorilor şi altor lideri din biserici. Dacă vrei să ai o perspectivă personală despre biserică, o perspectivă biblică ce derivă din studiul materialelor despre biserică din evanghelii şi epistole, atunci trebuie neapărat să treci prin cursul de Dinamica bisericii.

Bibliografia este formată din 3 cărţi a lui Gene Getz: „Să ne zidim unii pe alţii”, „Măsura unui om” şi „Învăţătură despre biserică”; şi dacă sunt lecturate şi folosite separat sunt un material grozav;

Imaginează-ţi cum poţi fi la fel ca şi creştin sau slujitor după ce priveşti biserica prin lentila scripturii, a istoriei şi a culturii nu doar a experienţei personale?! Fi sigur că după ce ai înţeles diferenţa dintre formă şi funcţie, dintre metode şi principii, vei face tot ce-ţi stă în putere ca să promovezi adevăratele valori în biserica locală.

Cursul oferă principii biblice pentru închinare, edificare şi multiplicare, care sunt cele trei funcţii de bază a bisericii, care aplicate corect pot duce la o dinamică de dorit a bisericii tale. Fiecare slujitor are mult de învăţat şi de câştigat prin parcurgerea şi folosirea în slujire a cursului.

Citat: „Oricine încearcă să formuleze o filozofie biblică a slujirii şi să elaboreze o strategie şi o metodologie contemporană care să se bazeze în mod neîndoielnic pe temeiuri biblice trebuie să-şi pună câteva întrebări fundamentale şi trebuie să răspundă la ele. De ce există biserica? Care este scopul ei ultim? De ce a lăsat Dumnezeu biserica în lume?”

Dobândirea unei inimi înţelepte

Dobandirea unei inimi intelepteRecomandăm  acest curs cu speranța că este o încurajare la o creștere semnificativă în asemănarea cu Isus Cristos.

Pentru a ajuta alte femei în mod eficient, trebuie în primul rând să ne cercetăm propria viață înaintea lui Dumnezeu. Scriptura ne învață cine suntem noi cu adevărat în Cristos. Trebuie să ne însușim această învățătură, în timp ce analizăm realitățile experiențelor noastre trecute, prezente și viitoare în umblare cu El.

În al doilea rând, acest curs ne va ajuta ca, din plinătatea propriei relații cu Tatăl, să ne dezvoltăm capacitatea de a ajuta persoanele din jur să-și privească viața prin prisma Bibliei.  Acest curs nu este menit și nici nu este suficient de adecvat pentru a ne pregăti în vederea consilierii profesioniste. El nu poate răspunde tuturor întrebărilor și situațiilor noastre specifice, dar ne oferă un cadru solid și util pentru evaluarea lor.  Este un punct de plecare. Scopul lui este de a încuraja creștinele evlavioase să ajute mai eficient femeile din jurul lor.

Cele mai mari bogății ale unei femei înțelepte sunt cunoașterea temeinică a caracterului lui Dumnezeu și a Scripturii, precum și o inimă sensibilă și ascultătoare de Cuvântul Lui.

Evanghelizare și consolidarea credinței

Ev. si cons. credinteiEste cursul care ajută pe credincios să descopere valoarea evanghelizării personale, să-şi descopere chemarea în slujire şi să dea la o parte piedicile în a face voia lui Dumnezeu.

Poţi învăţa să-ţi prezinţi eficient mărturia personală, să prezinţi pe Hristos în mod practic şi să ajuţi pe noul credincios să devină un ucenic al Domnului Isus, om matur în Hristos.

Cursul este unul consistent (calitativ şi cantitativ) şi foloseşte ca si material bibliografic alte 3 cărţi care ar putea fi singure adevărate cursuri de provocare la slujire: „Evanghelizarea ca mod de viaţa” de Jim Peterson, „Ucenicii se fac, nu se nasc” de Walter A. Henrichsen, şi „Planul de evanghelizare al Învăţătorului” de Robert E. Coleman.

În timp ce treci prin curs vei fi molipsit de o pasiune pentru a aduce pe oameni la Isus!

Citat: „Dumnezeu şi omul interacţionează în mod unic pentru a influenţa procesul de decizie spirituală. Este numai responsabilitatea lui Dumnezeu de a produce prin revelaţia generală conştiinţa existenţei unei Fiinţe Supreme. De aici încolo omul care comunică îşi asumă o responsabilitatea capitală; sarcina de a transmite afirmaţiile Evangheliei prin proclamare, în timp ce Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, convinge pe ascultător că este păcătos.”

Refocalizarea liderilor

FocalizareaUltimul dintre cursurile traduse în limba română şi care este destinat aproape în exclusivitate pastorilor şi liderilor de biserici este o resursă importantă pentru o slujire eficientă.

Dacă vrei să ai o mai mare claritate şi focalizare în lucrarea unică la care Dumnezeu te-a chemat; dacă doreşti să-ţi dezvolţi un plan strategic bazat pe scopul biblic, valorile tale de viaţă şi slujire dar şi pe viziunea ce Domnul ţi-o dă pentru biserică; dacă te confrunţi cu nevoia de mai mulţi slujitori echipaţi şi focalizaţi pe lucrarea specifică; dacă vrei să înveţi ce este şi să practici mentorarea; dacă vrei să slujeşti crezând şi promovând conducerea bazate pe caracter;
dacă vrei să conduci bisericile în care slujeşti spre un mare seceriş… atunci ai nevoie să te aşezi împreună cu un grup de colegi şi să parcurgi împreună cel mai practic curs de pastoraţie, care prin cele 8 module o să te ajute să faci cu pasiune o lucrare eficientă pentru Hristos.

Galateni și Romani

galateni si romaniUnul dintre cele mai solicitate cursuri de mai bine de 20 de ani în România!

Orice slujitor şi-ar dori să cunoască bine Epistola către Romani; să poată interpreta şi folosi materialul de apărare a Evangheliei din epistola către Galateni; să cunoască şi să predice o învăţătură sănătoasă despre mântuirea prin credinţă şi despre rolul şi locul faptelor creştinului.

 Un alt mare avantaj al acestui curs este că oferă în cele 15 lecţii prezentarea, aplicarea şi apărarea sistematică a mesajului evanghelic. Cursul este, prin modul în care este structurat, şi un bun profesor de mare ajutor pentru student, dar în acelaşi timp lasă loc de multă interacţiune la grup. Sunt doar câteva din aspectele care fac să merite timpul necesar acordat acestui curs.

Citat: „Problemele teologice trebuie examinate întotdeauna în lumina Scriptutii. Cu acest gînd vom studia aceste epistole. O vom face cu reverenţă pentru că sunt o parte a Cuvîntului Său; într-o atitudine de rugăciune pentru că avem nevoie de călăuzirea Duhului Sfînt; cu multă atenţie, în mod analitic, pentru că îl iubim pe Domnul cu inima şi cu mintea; cu recunoştinţă pentru că am experimentat harul Lui şi acum putem să-l înţelegem …”

Iată Dumnezeul Tău

Iata Dumnezeul tauAi auzit că Dumnezeu este bun, drept, sfânt, omniscient, atotputernic, omniprezent, credincios şi neschimbător. Acestea sunt câteva din atributele biblice prin care Dumnezeu este prezentat în acest curs.

Cursul este eficient în grupuri de femei şi tineri. Liderii de tineret şi învăţătorii de şcoală duminicală vor învăţa foarte multe lucruri frumoase despre Dumnezeu care să le schimbe viaţa şi să le fie de folos în lucru cu copiii şi tinerii. Predicatorii au numai de câştigat.

Modul în care se parcurge materialul, face foarte necesar cititul din Biblie şi munca individuală pe pasaje din Scriptură, aspect care aduce unul dintre marile foloase ale cursului. Să nu uităm, persoana lui Dumnezeu este în centru cât timp vom lucra la acest curs !

Citat: „Un fapt uimitor în ce priveşte omniscienţa (atotcunoaşterea) lui Dumnezeu este nu numai că El cunoaşte toate detaliile din trecut, prezent şi viitor dar cunoaşte şi toate posibilităţile; El ştie [ce ar fi dacă…?]. Te-ai întrebat vreodată: Cum ar fi dacă toate ar fi fost altfel? Dumnezeu ştie exact cum ar fi fost! Cât de clar este că trebuie să căutăm sfatul şi călăuzirea Dumnezeului nostru, singurul care vede întreaga imagine.”

Kairos – curs de misiune

KairosCursul Kairos este destinat tinerilor, adultilor dar si varstnicilor care doresc sa se adanceasca in cunoasterea lui Dumnezeu si a planului Sau pentru aceasta omenire. O noua sursa de cunoastere, cursul Kairos joaca un rol important si in intelegerea aprofundata a misiunii personale a fiecarui credincios care doreste sa fie activ in viata crestina si sa aiba un rol in planul global pentru mantuire al lui Dumnezeu.

Prin cursul Kairos, multi credinciosi au fost pana acum inspirati, motivati si provocati sa traiasca personal Scriptura si Misiunea incredintata de Dumnezeu celor ce L-au urmat.

Cateva dintre subiectele abordate sunt:

– stadiul actual al evanghelizarii lumii,

– biserica biblica,

– plantarea de biserici,

– abordarea cu Evanghelia a popoarelor putin sau deloc evanghelizate,

– cultura popoarelor si provocarile oferite de aceasta,

– rolul credinciosilor in planul de salvare al lui Dumnezeu,

– lectii din istoria lumii si a Europei, in special.

Desfasurarea cursului Kairos este una interactiva, in fiecare sesiune de curs fiind prezente inchinare, rugaciune pentru popoare specifice, prezentari multimedia, discutii pe grupuri mici, aplicatii practice si timp de mediatie personala.

Modalitatile de desfasurare a cursului Kairos sunt diferite, sesiunile putand avea loc zilnic (5 zile), saptamanal (3 weekend-uri), modular (9 intalniri mai scurte, in functie de disponibillitatea participantilor).

Păstorul ucenicizator

Pastorul ucenicizatorCursul acesta, pe care-l sugerăm fiecărui pastor sau slujitor, s-a născut din cartea cu acelaşi nume scrisă de pastorul Bill Hull din experienţa înnoitoare personală, ce a avut-o în lucrare.

Dacă bisericile au pierdut mandatul primit de la Domnul este, în cele mai multe cazuri, din cauza pastorilor; Evanghelizarea lumii este imposibilă fără facerea de ucenici, iar din punct de vedere biblic, după modelul lui Isus, responsabilitatea de formare de slujitori aparţine pastorilor. Fiecare dintre noi putem fi un pastor activ care să zidească biserica orientată spre ucenicizare. Accentul nu va fi pe programe, pe dimensiunea sanctuarului şi nici pe numărul mare de participanţi la serviciile publice, ci pe calitatea vieţii celor ce au devenit creştini.

Pastorul Ucenicizator este o carte care ne ajută să înţelegem sarcina liderului de a delega responsabilitate şi autoritate unor oameni echipaţi pentru slujire, de a lucra ca antrenor de echipă care formează, împuterniceşte şi mentorează pe alţii în lucrare.

Citat: „Păstorul ucencizator îşi petrece cea mai mare parte a timpului cu cei doritori să fie antrenaţi pentru a se reproduce din punct de vedere spiritual, cu cei ce împărtăşesc visul Împărăţiei, care s-au dedicat crucii şi care văd în multiplicare metodologia poruncită de Hristos pentru a câştiga lumea pentru El. Să nu uităm că ucenicizarea nu este un scop în sine. Scopul nostru este acela de a popula cerul şi de a salva cât mai mulţi oameni, dându-le mesajul care schimbă vieţi, mesajul mântuirii lui Hristos!”

Privire de ansamblu asupra Noului Testament

studiu al noului trestamentCartea de baza a acestui curs este „Studiul Noului Testament” de Merrill C. Tenney, material de bază ca studiu în foarte multe facultăţi şi universităţi creştine.

Mai mult decât o poză frumoasă a fiecărei cărţi din care desprindem uşor autorul, scopul şi schiţa cărţii, autorul ne prezintă o imagine de ansamblu a Noului Testament în contextul istoric şi conexiunile dintre diferite cărţi şi autorii lor.

Te vei familiariza cu contextul geografic dar şi cu folosirea diferitelor unelte ce le vei găsi în curs. Nu poţi fi un propovăduitor eficient dacă nu ai parcurs un curs sistematic pe N. Testament. E un material intensiv în 15 lecţii care te va solicita dar vei vedea că merită!

Citat: „Creştinismul nu a început să se dezvolte într-un vid religios, în care i-a găsit pe oameni cu sufletul gol, aşteptând să li se dea ceva în care să creadă. Dimpotrivă, noua credinţă în Hristos a trebuit să-şi croiască drum luptând împotriva crezurilor ce existau de veacuri.”

Teologie Elementară

Teologie elementaraUn material care trebuie parcurs de fiecare pastor, învăţător sau lider creştin care vrea să aibă o pregătire teologică adecvată şi mesaje biblice relevante pentru auditoriul contemporan.

Tot ce suntem, credem, predicăm sau aplicăm, ca şi creştini, avem pretenţia că sunt aspecte sau adevăruri fundamentate în Scripturi; această pretenţie impune să avem o cunoaştere clară din punct de vedere doctrinar a Bibliei. Cele mai importante învăţături (doctrine) biblice pot fi studiate, analizate şi asumate prin acest curs de teologie neplictisitor şi foarte practic.

Pe parcursul a două serii de 12 lecţii, şi folosind ca manual de bază cartea „Teologie elementară” de Charles C. Ryrie, acest curs ne va ajuta să creştem în cunoaşterea lui Dumnezeu şi să putem fi de folos să întărim credinţa altora prin slujirea noastră.
Teologia este „Învăţătura despre Dumnezeu” şi este acum şi la dispoziţia ta ca slujitor !

Citat: „…este vital pentru un credincios să aibă încredere deplină că Biblia este credibilă şi este o înregistrare exactă a revelaţiei lui Dumnezeu. Înainte ca oamenii să poată crede Biblia, ei trebuie să fie convinşi că ea este adevărată; înainte ca oamenii să poată asculta Biblia, ei trebuie să fie convinşi că ea este Cuvântul cu autoritate a lui Dumnezeu.”

Ucenicie în şcoala lui Isus

UcenicieEste un material pentru creştere spirituală a credincioşilor şi de formare de bază a slujitorilor. De la memorare de versete la exerciţii de subliniere în Scriptură; de la siguranţele de bază ale creştinului, la cunoaşterea profundă a lui Hristos; de la o viaţă de rugăciune la o viaţă de slujire; de la părtăşia personală cu Domnul la pregătirea şi prezentarea mărturiei personale; Sunt doar câteva din lucrurile importante la care acest curs este de mare folos.

Este cursul care face ordine în mintea şi viaţa noului credincios, care ajută la disciplinarea personală pe creştinul care vrea să fie un lucrător eficient…

Dacă vrei să ajuţi pe cineva să aibă o bază clară a încredinţărilor sale biblice, dacă vrei ca membrii tineri, şi nu numai, să fie adânc înrădăcinaţi în Hristos, oameni maturi pe calea credinţei, atunci nu uita Colseni 2:7 …este inima cursului nostru.

Citat din curs: “Iată cine ne garantează siguranţa biruinţei! Dumnezeu este Cel care ne promite biruinţa, iar tu, întrucât eşti copilul Lui, beneficiezi direct de ea, este a ta! Crede lucrul acesta şi vei vedea cum lucrurile cu neputinţă de realizat la oameni, sunt posibile la Dumnezeu. Vei descoperi cu emoţie că lanţurile obiceiurilor rele, care te-au legat, pot fi sfărâmate prin puterea Lui măreaţă. Memorează acest verset şi scrie-l pe tăbliţa inimi tale: 1 Corinteni 10:13.”

Vocaţia de mamă spirituală

Vocatia de mamaAceastă este o carte de viziune, practică și accesibilă. Nu este un alt tom de cunoștințe rupte din soare. Este o lucrare echilibrată, temeinică și sensibilă. Susan Hunt ne amintește cu blândețe și cu măiestrie că nu există soluții rapide, formule magice și tratamente instantanee pentru bolile vremurilor noastre.

Nu este ușor să le echipezi în mod eficient pe femei ca să devină mature în Hristos. Ea spune că esența lucrării cu femeile – și de fapt a întregii lucrări – este interpersonală. Este vorba despre femei îndrumătoare pentru alte femei. Este vorba despre femei mai în vârstă care se îngrijesc de femei mai tinere – învățându-le, hrănindu-le spiritual și încurajându-le. Ea scoate apă din fântâna materialului biblic, pentru a arunca lumină asupra tradiției justificate și venerabile ca oamenii să se investească efectiv pe sine în alții oameni – mai degrabă decât în programe, proiecte sau păreri.

Cartea are 3 mari secțiuni începând cu mandatul,chemarea sau porunca specifică, continuând cu modelul si finalizând cu metoda specifică în acestă lucrare. Este o carte unde adevărurile biblice și în special principiul din Tit 2:3-5, le vedem transpuse în acțiune.