«

»

Cum să studiem Biblia

C S BHermeneutica este ştiinţa şi arta de a studia Biblia! Metoda inductivă, prezentată de acest curs te va ajuta să studiezi fiecare unitatea a scripturii (pasaj, capitol sau carte) pentru a găsi corect conţinutul, înţelesul şi aplicaţia.

După ce te vei deprinde să priveşti pasajul în contextul biblic, literar, istoric-cultural şi geografic; după ce prin rugăciune şi reflectare vei găsi ideea centrală a textului biblic şi vei fi sigur că Dumnezeu ţi-a vorbit personal; după ce vei parcurge acest curs, studiul Bibliei va deveni o plăcere… vei avea cheiţele cele mai importante cu care vei trece dincolo de presupuneri şi prejudecăţi.

Scopul acestui curs nu este pregătirea predicii, ci studierea cu scopul de a aplica în viaţa personală, dar este o unealtă strict necesară pentru cei care sunt chemaţi să predice sau să înveţe din Scripturi.

Citat: „Scopul suprem este cunoaşterea lui Dumnezeu. Dar calea principală prin care Îl cunoaştem este Cuvântul Lui… Da, studiem Biblia, dar nu ne oprim la Biblie, ci înţelegem că prin Biblie ajungem la Dumnezeu.”