«

»

Păstorul ucenicizator

Pastorul ucenicizatorCursul acesta, pe care-l sugerăm fiecărui pastor sau slujitor, s-a născut din cartea cu acelaşi nume scrisă de pastorul Bill Hull din experienţa înnoitoare personală, ce a avut-o în lucrare.

Dacă bisericile au pierdut mandatul primit de la Domnul este, în cele mai multe cazuri, din cauza pastorilor; Evanghelizarea lumii este imposibilă fără facerea de ucenici, iar din punct de vedere biblic, după modelul lui Isus, responsabilitatea de formare de slujitori aparţine pastorilor. Fiecare dintre noi putem fi un pastor activ care să zidească biserica orientată spre ucenicizare. Accentul nu va fi pe programe, pe dimensiunea sanctuarului şi nici pe numărul mare de participanţi la serviciile publice, ci pe calitatea vieţii celor ce au devenit creştini.

Pastorul Ucenicizator este o carte care ne ajută să înţelegem sarcina liderului de a delega responsabilitate şi autoritate unor oameni echipaţi pentru slujire, de a lucra ca antrenor de echipă care formează, împuterniceşte şi mentorează pe alţii în lucrare.

Citat: „Păstorul ucencizator îşi petrece cea mai mare parte a timpului cu cei doritori să fie antrenaţi pentru a se reproduce din punct de vedere spiritual, cu cei ce împărtăşesc visul Împărăţiei, care s-au dedicat crucii şi care văd în multiplicare metodologia poruncită de Hristos pentru a câştiga lumea pentru El. Să nu uităm că ucenicizarea nu este un scop în sine. Scopul nostru este acela de a popula cerul şi de a salva cât mai mulţi oameni, dându-le mesajul care schimbă vieţi, mesajul mântuirii lui Hristos!”